Bo Wallströmer, kommunchef i Ljusnarsbergs kommun önskar tydlga besked från Migrationsverket. Foto: Peter Bjurbo/Sveriges Radio.
Bo Wallströmer, kommunchef i Ljusnarsbergs kommun önskar tydlga besked från Migrationsverket. Foto: Peter Bjurbo/Sveriges Radio.

Så ska Ljusnarsberg lösa krisen hos socialtjänsten

"Vi ska börja intervjua personal nästa vecka"
0:36 min

Rättsäkerheten inte tydlig, ingen kvalité och dåligt stöd från ledningen - därför säger socialsekreterarna upp sig. Nu försöker man lösa situationen med konsulthjälp.

Kommunen har själv anmält situationen till inspektionen för vård och omsorg. Trots åtgärder blir läget allt mer allvarligt och det finns ett akut behov av att få in administrativt stöd, enligt anmälan.

– Vi jobbar med två olika spår, ett är väl att lösa den akuta situationen och där har vi tagit hjälp av konsulthjälp, menar Bo Wallströmer.

Dessutom har de börjar annonsera för att locka nya socialsekreterare till Ljusnarsberg. Nästa vecka ska några intervjuas. Men det gäller också att vara efterklok, menar Wallströmer.

– Nu vet jag att vi ska föra samtal med de som ska sluta. Det är vi väldigt måna om så att vi får veta från var och en som hoppat av vad skälen är så att vi kan lösa det i framtiden, menar Wallströmer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".