Roy Shahin, Dan Hersan, Mergim Uka och Leutrim Rama
Roy Shahin, Dan Hersan, Mergim Uka och Leutrim Rama Foto: Eva Hallgren/Sveriges Radio.

De vill hjälpa barnen som inte får vara barn

9:05 min

Dan Hersan och Mergim Uka besökte Grekland för tre veckor sedan och hjälpte flyktingar med förnödenheter. Nu vill de göra mer.

Dan Hersan och Mergim Uka går sista året på Rudbecksskolan i Örebro. I eftermiddag anordnar de en välgörenhetskonsert där alla intäkter går till flyktingkatastrofen.

– Behovet finns och det känns som att det inte händer så mycket i samhället just nu, menar initiativtagare Dan Hersan. Jag vill också kunna hjälpa till så gott jag kan.

De har tidigare samlat in 18 000 kronor som de åkte ned med till Grekland där de köpte förnödenheter till flyktingarna på plats och fick en inblick i hur samhället ser ut - något de nu vill fortsätta att arbeta med.

Vi möttes av flyktingar som precis kommit över Medelhavet in till hamnen. Barn som höll ihop familjerna och inte fick vara barn längre och som borde få vara barn som vi har fått.

Tillsammans med Dan och Mergim finns även Roy Shahin och Leutrim Rama som ser till att allt går enligt planerna med dagens event.

Välgörenhetsgalan For the people drar igång klockan 17.30 på Kulturhuset i Örebro och de hoppas att alla ska hitta dit från hela Örebro.

– Vi hoppas att olika delar av Örebro och olika åldrar träffas här och har kul över gränserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista