Emelie Hayward, Alva Fredriksson, Josefin Marell. Gymnasiestudenter Rytmus Örebro
På fredagseftermiddagen arrangerade Rytmusgymnasiet i Örebro hiphopkonsert. Från vänster: Emelie Hayward, Alva Fredriksson och Josefin Marell. Foto: Simon Schagerström/Sveriges Radio

Hiphop till lunch när Rytmus får bestämma

3:52 min

Konsert mitt på dagen? Inga problem om du frågar Rytmusgymnasiet i Örebro.

En gång per termin anordnar Rytmusgymnasiet i Örebro temavecka med musikeleverna på skolan. Tidigare terminer har exempelvis soulen, hårdrocken och Disneymusik avhandlats.

Under fredagseftermiddagen avslutade skolan denna termins temaveckan som gått i hiphopens tecken med konsert i Kulturhusets B-sal.

Hela veckan har präglats på hiphop, så även i lektionssalarna. Simon Brandell är historielärare.
– Det finns jättemycket intressant att diskutera med hiphop. Var kommer hiphopen ifrån och varför uppstod den just där och då?

Det lät inte bara hiphop från källarlokalen utan alla studenter var också riktigt klädda för konserten. Baseballkepsar, stora smycken och pösiga byxor var ledmotivet för klädseln.

– Det är jätteviktigt att alla går "all in" och verkligen går in för det här och klär ut sig ordentligt, säger tredjeringaren Josefin Marell. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista