Askersund. Foto: Jens Tisbo/ Sveriges Radio
Askersund. Foto: Jens Tisbo/ Sveriges Radio

Turistbyrån i Askersund flyttar trots över tusen namnunderskrifter i protest

0:57 min

Turistbyrån i Askersund ska flyttas från torget till Sjöängsskolan, trots över tusen namnunderskrifter i protest mot flytten.En näringsidkare som samlat in över tusen namnunderskrifter tycker det är dåligt att politikerna inte lyssnat på protesterna.

– Folk kommer än idag och säger att de vill skriva på listorna, men de har jag redan lämnat in, berättar Jan-Åke Loström i Askersund som ansvarat för listorna.

Nu har politikerna beslutat att flytta turistbyrån, utan att ta hänsyn till protesterna, konstaterar han.

– De tog beslutet över kommuninvånarnas huvud. Protestlistorna kom aldrig fram på mötet. Jag tycker det är fruktansvärt, säger Jan-Åke Loström.

Per Eriksson är socialdemokratiskt kommunalråd i Askersund.

– Man är kanske van vid att ha andra typer av processer i kommunen än vad som har varit här, men jag tror vi har ganska bra på fötter om varför vi gör flytten. Men processen kan man ha synpunkter på.

Vad kommer hända nu?

– Vi kommer försöka lappa och laga i de delar av processen som vi kan tycka var lite dåligt skött. Till exempel kommunikationen med handlarna.

Det var det ni glömde, alltså?

– Ja, det kan man väl säga, lite enkelt, säger socialdemokratiska kommunalrådet Per Eriksson i Askersund.

Andreas Morén
andreas.moren@sverigesradio.se


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista