BK Forwards målskytt Erik Björndahl. Foto: Hjalmar Lindberg/Sveriges Radio.
BK Forwards målskytt Erik Björndahl. Foto: Hjalmar Lindberg/Sveriges Radio.

Oavgjort i derby mellan BK Forward och ÖSK

1:55 min

BK Forward lyckades stå upp bra mot storebror ÖSK i Svenska cupen, matchen slutade 2-2.   

Oskar Jansson darrade en del i spelet med fötterna inledningsvis i ÖSK-målet och till slut hamnade en av hans misslyckade sparkar i ryggen på BK Forwardspelaren Erik Björndahl och rullade in i ett öppet mål till 1-0 för Forward i den 8:e minuten.

Spelmässigt står BK Forward upp mycket bra, framförallt i den första halvleken även om ÖSK har ett stort bollinnehav och en del bra målchanser lyckas Forward hålla 1-0 in i halvtid.

Tidigt i den andra halvleken byter ÖSK in Nordin Gerzic och han kvitterar till 1-1 i den 65:e minuten. Och bara tre minuter senare sätter ÖSK upp ett snabbt mönsteranfall och Robert Åhman Persson hittar en friställd Kalle Holmberg och ÖSK har vänt matchen till 1-2.

Bara två minuter senare drar nämnde Holmberg på sig ett helt oförklarigt rött kort då han sätter upp händerna i ansiktet på en Forwardspelare framför domaren. Den utvisningen ska bli avgörande, för i den 89:e minuten får BK Forward en frispark någon meter utanför ÖSK:s straffområde och sicken frispark vi får bevittna när Emil Berger smeker upp den i det närmsta krysset till slutresultatet 2-2.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista