Tobias Thermell, tränare BIK Karlskoga.
Tobias Thermell, tränare BIK Karlskoga. Arkivbild. Foto: Bertil Ericson/TT
BIK Karlskoga-Tingsryd 2-4

BIK Karlskoga rasade ihop i tredje perioden

1:48 min

BIK Karlskoga fick en kanonstart mot Tingsryd och ledde med 2-0 som blev 2-1 innan paus. En mållös andraperiod följdes upp av ett korthusliknande ras när 2-1 blev till 2-4 i den tredje

Det var fart och fläkt på BIK Karlskoga i den första perioden då man gick fram till 2-0 men släppte till 2-1 alldeles efter att man klarat ett numerärt underläge.

2-1 var paussiffrorna efter den första och ett resultat som även stod sig efter den andra perioden. BIK Karlskoga vann skotten i den första med 9-7 och klara 13-5 i den andra, detta trots att Tingsryd fick spela 5 mot fyra vid tre tillfällen.

I den tredje perioden glömde BIK Karlskoga bort vad som fanns på ritningarna inför matchen och tillät Tingsryd med snabba spelvändningar vända Karlskogas ledning med 2-1 till förlust med 2-4.

Tråkigt för Karlskoga med tanke på att slutspelsserien dit lag tre till åtta i allsvenskan kvalificerar sig och trean får med sig 3 poäng, fyran 2 poäng och femman 1 poäng från allsvenskan att man i och med förlusten mot Tingsryd tappade till en sjätte plats med tre omgångar kvar, dock bara en poäng upp till Almtuna och fyra till Leksand.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista