Sandra Liljemark och Caroline Karlsson. Foto: Jens Tisbo/Sveriges Radio
Sandra Liljemark och Caroline Karlsson. Foto: Jens Tisbo/Sveriges Radio

Krämaren är en samlingsplats för vissa ungdomar

1:52 min

Gallerian Krämaren i Örebro har blivit en tidvis orolig samlingsplats för sysslolösa ungdomar och fältgruppen är på plats i stort sett dagligen.

Det har varit bråk vid några tillfällen senaste tiden på och runt Krämaren. Senast i helgen var det en allvarlig sammandrabbning mellan två gäng. Caroline Karlsson och Sandra Liljemark på fältgruppen i Örebro säger de är på plats i stort sett dagligen för att prata och ha koll på ungdomarna.

– Det är ett prioriterat område. Ungdomarna som hänger vid Krämaren är mellan 14 och 25 år. De kommer från alla områden runt stan och samlas inne i city och hänger runt Krämaren utan att ha något särskilt att göra, säger Caroline och Sandra. Det vi ser är att det har varit slagsmål och risk med drogförsäljning.

Fältgruppen håller extra koll på nya ungdomar och ringer hem till föräldrarna om man ser ett riskbeteende.

– För det mesta tas det emot bra och ofta vet inte föräldrarna att deras barn hänger på stan, men det är klart, vissa föräldrar blir inte oroliga trots att vi ringer upprepade gånger, säger Caroline och Sandra.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista