Collage sporter volleyboll basket fotboll hockey
Olle Anfeldt är kritisk till fördelningen av pengar.

Irriteras över Örebro kommuns ojämlika stöd till idrotterna

1:13 min

Tänk annorlunda kring Örebro kommuns pengar för elitidrotten, den uppmaningen kommer från Örebro Volleys ordförande Olle Anfelt i ett öppet brev.

I brevet skriver Olle Anfeldt att det är med stigande förvåning och allt större irritation som han ser att kommunens marknadsföringspengar för elitidrotten ständigt går till herridrotten och till de stora sporterna fotboll och ishockey.

De senaste fem åren har Örebro fördelat cirka 35 miljoner kronor till elitklubbarna.

Nästan 15 miljoner kronor har gått till ÖSK, närmare 10 miljoner kronor till Örebro hockey och drygt 5,5 miljoner till KIF Örebro, förutom de pengar klubben fått i räddningspengar.

För Örebro Volleys del handlar det om cirka 400 000 kronor under samma period.

Det är beslut som befäster och förstärker en elitidrott, som gynnar några få idrotter samt lägger en mycket kraftig tonvikt på herridrotten, skriver Olle Anfelt.

I P4 Örebros eftermiddagsprogram efter klocka 15 idag, möter Anfelt kommunens representant Lennart Bondeson (KD) i en debatt i ämnet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista