ungdomshuset kuben, hallsberg
Ungdomshuset Kuben i Hallsberg. Foto: May-Britt Rylander/Sveriges Radio.

Kuben har blivit en hit bland ungdomarna i Hallsberg

3:08 min

I februari öppnade det nya ungdomshuset Kuben i Hallsberg och det har redan blivit ett populärt tillhåll bland ungdomarna.

– Det är fullt tryck på ungdomsgården när den öppnar klockan tre på eftermiddagen. De står och skakar i dörren och vill komma in och sen rusar de in här. Det har varit runt 30 ungdomar som har kommit direkt när det öppnar, säger Christina Johansson som är kulturchef och chef på kulturskolan i Hallsberg.

I den gamla brandstationen som nu inhyser ungdomsgården har även kulturskolan och ungdomsmottagningen fått flytta in. Christina Johansson anser att det är viktigt att dessa funktioner finns under samma tak.

– Vi har ett väldigt centralt läge i Hallsberg nu och det är lätt att hitta hit. Vi tror att de olika verksamheterna verkligen kan komplettera varandra, säger hon.

På Kuben finns en rad olika aktiviteter för ungdomarna att ägna sig åt. Förutom biljard, hockeyspel och tv-spel planerar man även för att anordna olika aktiviteter i huset.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista