David är på plats på restarangen en stund innan spelningen börjar för att rigga det tekniska.
1 av 4
David är på plats på restarangen en stund innan spelningen börjar för att rigga det tekniska. Foto: Carina Galanou Ipsonius/Sveriges Radio.
Utsikten som David har när han står på scenen varje kväll är inget att klaga på.
2 av 4
Utsikten som David har när han står på scenen varje kväll är inget att klaga på. Foto: Carina Galanou Ipsonius/Sveriges Radio.
Sju dagar i veckan står David på scenen och underhåller turisterna, och han älskar sitt jobb.
3 av 4
Sju dagar i veckan står David på scenen och underhåller turisterna, och han älskar sitt jobb. Foto: Carina Galanou Ipsonius/Sveriges Radio.
David Karlsson har deltagit i Svensktoppen nästa i P4 Örebro och han blev även årets lokalartist i O Helga Natt 2007.
4 av 4
David Karlsson har deltagit i Svensktoppen nästa i P4 Örebro och han blev även årets lokalartist i O Helga Natt 2007. Foto: Carina Galanou Ipsonius/Sveriges Radio.
Bytte Lindesberg mot Thailand

Musicerar sju dagar i veckan på en strandrestaurang i Thailand

4:19 min

David som är Karlsson i familjen Axelsson/Karlsson från Lindesberg, jobbar som musiker i Thailand. Samtidigt pluggar han på distans.

För snart två år sedan flyttade familjen till Kho Lanta i Thailand. David jobbar som musiker på en svenskägd restaurang.

Medan familjen bodde i Lindesberg jobbade David som it-projektledare. Nu passar han även på att skaffa sig en formell utbildning för det jobbet genom att plugga på distans mot Karlstad Universitet.

70 timmar i veckan lägger David på jobb och studier, ändå tycker han att livet på Kho Lanta är lugnt.

Men att jobba som musiker på en ö mitt i havet kan vara lite speciellt.

– Allting går sönder, hela tiden, berättar David. Utrustningen slits otroligt hårt, det är varm och fuktigt, så det är klart det går sönder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista