STOCKHOLM 2016-02-17 Andreas Otterling hoppar längdhopp under Globen-galan i Stockholm på onsdagskvällen. Foto: Maja Suslin / TT
Andreas Otterling under Globen-galan. Foto: Maja Suslin/TT

Otterling skadad – tvingas ställa in inomhussäsongen

Andreas Otterling har drabbats av ett tungt bakslag i kampen om att klara OS-kvalgränsen. Längdhopparen - som nyligen vann Globengalan på den personliga rekordlängden 8,12 - är skadad och tvingas ställa in resten av inomhussäsongen.

– Det handlar om en stressfraktur i båtbenet i foten. Jag vet inte exakt hur det har uppkommit, men jag har haft lite ont i ett par månader och den senaste tiden har jag känt att det har besvärat mig. Fötterna är inte det bästa stället att få det på, säger Otterling till SVT Sport.

Det innebär att Örebro-hopparen missar inomhus-SM i Malmö i helgen och inte heller kan delta i inomhus-VM i Portland, USA, i mars.

– Inomhus-VM är helt otänkbart. Nu får jag höra vad som sägs men det blir nog helvila fram till dess, så det är inget att tänka på, säger han till SVT.

Kvalgränsen för OS är 8,15.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista