Jennie Kilstam och Sofia Larsson barnmorskor på USÖ i Örebro.
Jennie Kilstam och Sofia Larsson barnmorskor på USÖ i Örebro. Foto: Andreas Morén/Sveriges radio.

USÖ:s barnmorskor välkomnar Karlskogakollegorna

4:47 min

Barnmorskorna på USÖ vill att barnmorskorna från Karlskoga ska känna sig välkomna, trots att de flesta från Karlskoga inte är nöjda med beslutet.

Det har stormat rejält kring förslaget att sommarstänga BB i Karlskoga. Stora protester och namninsamlingar hjälpte inte när politikerna tog det avgörande beslutet nyligen.

Sofia Larsson och Jennie Kilstam arbetar som barnmorskor på BB och förlossningen på USÖ och de kan förstå deras kollegors oro.

– Klart vi gör, om vi skulle vara i samma sitts så skulle vi också vara oroliga, men vi hoppas att det här blir bra till slut, säger Sofia Larsson, barnmorska på USÖ.

De känner starkt för deras kollegor men samtidigt måste alla få semester och vila, som det var i somras var det jobbigt.

– Ja det har varit jobbiga somrar tre år tillbaka men förra sommaren var nog den jobbigaste. Alla behöver semester för att få vilan och går det inte att lösa på annat sätt än det som beslutats så får vi tro på att det blir bra, säger Jennie Kilstam, barnmorska på BB.

De båda barnmorskorna hoppas att det blir bra och att deras kollegor från BB i Karlskoga ska känna sig välkomna.

– Det är ju erfaren personal så det kommer bli bra, och det är viktigt att vi kan erbjuda god och säker vård för våra kvinnor som ska föda i länet, säger Sofia Larsson och Jennie Kilstam.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista