KIF Örebros Michelle De Jongh och Sarah Michael.
TV-pengarna står för en dryg sjundedel av KIF Örebros intäkter Foto: Henrik Montgomery/TT.

KIF Örebro riskerar förlora stora intäkter

2:08 min

TV4 har aviserat att de inte vill betala för medierättigheterna för damallsvenskan. KIF Örebro riskerar att gå miste om en sjundedel av sina intäkter.

TV-avtalet mellan TV4 och Damallsvenskan löpte ut förra säsongen. Nu har TV4 aviserat att de bara vill betala för kostnaderna för att producera sändningarna, inte de så kallade medierättigheterna. Elitfotboll dam vill ha betalt för medierättigheterna och därför har parterna inte kommit överens.

Elitfotboll dam uppger att de ligger i förhandlingar med ett annat mediehus, men tror att TV-intäkterna blir mindre i år jämför med tidigare år.

– Klubbarna vet om att det blir en mindre summa i år, säger Linda Wijkström, generalsekreterare för Elitfotboll dam.

För KIF Örebro utgör TV-pengarna en dryg sjundedel av klubbens samlade intäkter. Försämrade TV-intäkter skulle bli svåra att täcka upp.  

– Då får vi revidera budgeten och se vilka kostander vi kan dra in på, säger Charlotta Nordenberg, ordförande i KIF Örebro.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista