Vader1
1 av 2
En av Eric Widhages favoritkaraktärer är Darth Vader. Foto: Simon Schagerström/Sveriges radio
Vader2
2 av 2
Eric Widhage är en av landets största Cosplay-nördar. Foto: Simon Schagerström/Sveriges radio

Kostymnörden redo för tv-rutan

4:16 min

Eric Widhage från Laxå är en av Sveriges största cosplay-nördar. Nu ska han spela fotboll i tv.

Costume Play, eller Cosplay, kommer ursprungligen från Japan och är en typ av maskerad. Spelet går ut på att gå in i en roll eller karaktär genom att klä ut sig och bete sig som den man spelar.

Eric Widhage från Laxå är en av Sveriges största Cosplay-nördar. Han klär framför allt ut sig till Darth Vader från Star Wars och Jack Sparrow från Pirates of the Caribbean.

– När jag klär ut mig till Jack Sparrow försöker jag gå som honom, vingla lite, och prata som honom, säger Eric Widhage.

I höst ska Eric Widhage spela fotboll i tv-programmet "FC Nörd", som har premiär om två veckor. Med bröderna Ravelli som tränare ska programmet samla nördar från hela Sverige till ett fotbollslag. Målet är ett möta ett allsvenskt lag inför storpublik.

– Min starkaste position är mittfältet, då kan jag både anfalla och försvara. Jag är inte bra på något av det, men jag kan ju låtsas, säger Eric Widhage.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista