Dermot Clemenger slutar i Let's Dance jury.
Dermot Clemenger hälsar på Malin och Matias i Morgon i P4 Örebro. Foto: Eva Hallgren/Sveriges Radio

Nya tv-projekt på gång efter Let's Dance

"Den riktning dom vill gå känns inte rätt för mig"
5:45 min

Efter tio säsonger av Let's Dance på TV4 är det dags att gå vidare för Dermot Clemenger. Nya okända tv-utmaningar väntar.

I tisdags blev det känt att Dermot Clemenger slutar som en av tre i juryn på Let's Dance.

– Jag har känt till det här sen december och de förändringar som man vill göra i programmet tror jag inte på, så därför slutar jag, säger han. Jag har mina principer och min integritet och i den riktning man vill gå med produktionen och skapa mer intriger och vara hårdare mot deltagarna ställer jag inte upp på.

Cecilia Lazar tar över efter Dermot, hon driver en dansstudio, är danssporttränare och även internationell domare. Ann Wilson och Tony Irving fortsätter i programmet som tidigare.

Men även om Let's Dance tiden är över för Dermot så betyder inte det att han slutar med tv. Just nu så förhandlar han med TV7 om att göra ett nytt program där han ska utforska mer om andlighet.

– Jag har ju gjort De okända men nu är det ett eget program, säger han.

Även tv Norge har visat intresse för honom och då är det tänkt att han ska jobba med deras version av De okända. Förutom tv-jobben så fortsätter han att arbeta vidare med sina dansskolor och den här säsongen blir den första som han kommer att sitta i tv-soffan och följa Let's Dance som oss andra. Vem som vinner återstår att se, på fredag drar säsongen igång och Dermot förhandstippar Linda Lindorff som vinnare av Let's Dance 2016.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".