Emanuel Hendal, dokumentärfilm, Vivallas röster
Emanuel Hendal ligger bakom dokumentären Vivallas röster Foto: Privat

Tävlar med dokumentär om Vivalla

3:33 min

Vivalla har ju många gånger pekats ut som ett problemområde. Emanuel Hendal som är uppväxt i Vivalla har gjort en dokumentärfilm som visar en mer nyanserad bild av området.

Dokumentärfilmen "Vivallas röster" har premiär ikväll på Sveriges största dokumentärfilmfestival Tempo, som hålls i Stockholm. Regissören bakom filmen är Emanuel Hendal. Han blev trött på den övervägande negativa bilden av Vivalla och bestämde sig för att visa att det finns många olika berättelser från förorten.

– På något sätt har jag känt att det måste berättas andra typer av historier, helt enkelt. Jag tror det är viktigt, säger Emanuel Hendal. Han berättar att det är människorna som bor i Vivalla som fått sätta tonen på dokumentären.

– Bilden är väl utifrån deras perspektiv. Jag fokuserar inte så mycket på det som händer utan snarare hur de påverkas av det som händer. Hur de upplever att andra ser på dem och sådär, säger Emanuel Hendal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista