Tegelhuset, Odensbacken, Aktivitetshus, studiecirklar, replokal
1 av 3
Catrine Neiler blir platschef, och Bengt Bronner är en av eldsjälarna som sett till att Tegelhuset äntligen får starta upp i Odensbacken. Foto: Malin Laurila/Sveriges Radio
Tegelhuset, Odensbacken, Aktivitetshus, studiecirklar, replokal
2 av 3
Hit får man bland annat komma och repa. De ansvariga säger att de eftersöker mattor så att rummet kan ljudisoleras. Foto: Malin Laurila/Sveriges Radio
Tegelhuset, Odensbacken, Aktivitetshus, studiecirklar, replokal
3 av 3
Här är pysselrummet, där kan man syssla med all form av syslöjd och träslöjd - eller vad man vill. Foto: Malin Laurila/Sveriges Radio

Nu ska aktiviteterna sprudla i Odensbacken

"På aktivitetshuset får alla en gemensam träffpunkt"
5:11 min

På lördag öppnar Tegelhuset i Odensbacken, ett aktivitetshus som ska fungera som en knytpunkt för alla åldrar.

– Det började med kanalfestivalen, sen bildades det en förening, sen vart det motstånd och lokalen försvann. Det har gått fram och tillbaka genom åren, och nu på sista tiden är det Samverkan i Östernärke som har tagit över stafettpinnen, berättar Bengt Bronner som är en av eldsjälarna som fått drömmen att bli sann. 

P4 Örebro får sig en smygtitt på Tegelhuset som ska bli Odensbackens aktivitetshus. Lokalen är belägen i det som brukade vara bank - men nu är det andra bullar.

Träslöjd, spel, biljard, pingis, matlagning och replokal - aktiviteterna är oändliga. Tanken är att det ska finnas någonting för alla åldrar. Det ska även hållas lite kurser och studiecirklar. Bengt Bronner menar att det är ett stort lyft för Odensbacken. 

– För det första betyder det att man har en gemensam träffpunkt och ett ställe att göra saker tillsammans på. Så att man slipper åka in till Örebro så fort man vill göra någonting. 

– Vi kör igång klockan 10 och den officiella bandklippningen är halv elva och sen är vi kvar till klockan femton och visar aktiviteter, minglar och umgås. Man kan också lämna intresseanmälningar till olika kurser eller berätta vad man vill ha!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".