Isak Snow, Michael Blixt, hiphopscen, Vivalla
Några av de som står bakom projektet är projektledaren Isak Snow och Michael Blixt, Förvaltningschef på Västerporten. Foto: Madeleine Persson/ Sveriges Radio

Ny hiphop-scen ska främja integrationen i Vivalla

0:56 min

I slutet av september slår Örebros första Hiphop-klubb upp dörrarna i Vivalla, i alla om vi får tro Michael Blixt förvaltningschef på Västerporten och artisten och projektledare Isak Snow.

Att etablera en Hiphop-klubb i Vivalla är ett integrationsprojekt och beräknas kosta över en miljon kronor. Några av de som står bakom projektet är projektledaren Isak Snow och Michael Blixt, Förvaltningschef på Västerporten.

– Människor möts och man möts över kulturella gränser så att säga och jag tror det är en integrationseffekt i det, säger Michael Blixt.

– Just musik i sin allmänhet, spänner över många kulturella former och nationaliteter. Hiphop är stark i Vivalla. För kidsens skull så vore det kul att hitta hiphop-arrangemang i Vivalla, säger Isak Snow.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista