KIF Örebro
Kif Örebro.

Oklart om Kif Örebro tvingas betala tillbaka på lånen

"Vi har ju gått back flera år tidigare"
1:21 min

Fotbollsklubben Kif Örebros ekonomi är på plus, men inte tillräckligt stabil för att kunna betala tillbaka sina lån till Örebro kommun.

Det anser Kif Örebros ordförande Charlotta Nordenberg.

– Vi måste komma ihåg att vi är en klubb som har gått back nästan varenda år. Att vi gör plus nu innebär inte att vi kommer klara av att göra plus varje år om vi inte ökar våra intäkter.

Så Örebro kommun tänker inte sätta några käppar i hjulet och begära in pengar?

– Inte vad jag har hört i alla fall.

Kif Örebro har lånat pengar av Örebro kommun vid flera tillfällen de senaste åren, pengar som ska betalas tillbaka om klubben når upp till en viss ekonomisk nivå.

Nu redovisar Kif Örebro ett positivt resultat på 800 000 kronor för 2015.

Alf Lindblad på Örebro kommun säger att det inte är klart än, om klubben behöver börja betala tillbaka på lånen i år. Men han tror inte det.

– Vi har ju förstått att de hade ett bra ekonomiskt år förra året, men vi har också fått indikationer på att deras egna kapital inte kommer vara så högt att de kommer börja betala tillbaka. Men det där ska vi naturligtvis undersöka ordentligt, säger han.

Förra året fick Kif Örebro in 800 000 kronor på att TV4 sände deras matcher. Hur det blir i år med tv-pengar är ännu oklart, men Charlotta Nordenberg har inte gett upp hoppet om att få in pengar även den vägen.

– Vi har årsmöte nu i veckan och möten i helgen, så vi kommer få mer besked ifrån damfotbollen om hur läget ligger.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".