Asylboende Storå mord
Asylboende i Storå. Foto: Andreas Morén/Sveriges Radio.

Inget datum för efterfrågat möte i Storå

6:09 min

En dryg vecka efter mordet på en asylförläggning i Storå har kommunen fortfarande inte satt ett datum för ett möte med invånarna på orten.

I samband med att en ung man dödades på förläggningen kunde P4 Örebro berätta om oro och otrygghet i samhället, flera ortsbor efterlyste ett möte med kommunen för att prata om hur man har det.

Men när Lindesbergs kommuns Brottsförebyggande råd träffades idag beslutades inget kring något möte.

– Vi måste ta till oss oron, men idag har vi inte tagit ställning till om vi ska ha nått möte. Vi har ju kommundelsträffar fyra gånger om året, det är kanske den vi ska lägga i norr då, säger Irja Gustavsson, socialdemokrat och kommunalråd i Lindesberg.

Polisen som också var med bedömer att det är lugnt i Storå.

– Vi ser inte att det är nån större panik, det här är en enskild händelse som inte drabbar andra medborgare i Storå, menar Stefan Toll, kommunpolis som också deltog vid mötet idag.

Han tycker att ortsbor som känner oro kan starta grannsamverkan, polis och kommun hjälper gärna till och stöttar de nätverken.

– Man skapar en miljö där alla känner och stöttar varandra.

Kommunalrådet Irja Gustavsson har inte varit i Storå sen händelserna, men har fått en del samtal av invånare i kommunen.

– Jag kan aldrig garantera någons trygghet, däremot kan jag jobba förebyggande med andra för att skapa trygghetskänslan, menar Irja Gustavson (S).


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista