2
1 av 4
Flera av familjerna på boendet menar att maten inte går att äta. Foto: LG Månzon/Sveriges Radio.
1
2 av 4
Pauli Bronneberg bor granne med asylboendet i Mariedamm. Foto: LG Månzon/Sveriges Radio.
3
3 av 4
Potatisen är skämd och luktar illa, menar Pauli Bronneberg. Foto: LG Månzon/Sveriges Radio.
maten2
4 av 4
De boende på asylboendet i Gusselby menar att maten är dålig, ovarierad och ohygiensikt tillagad. Mannen på bilden är inte samma person som hörs i inslaget. Foto: Simon Schagerström/Sveriges Radio.

Personalen: "Någonting måste man klaga på"

4:12 min

En granne till asylboendet i Mariedamm slår larm om att maten är oätlig och i Gusselby har 59 asylsökande skrivit under en matprotest. Men personalen slår ifrån sig.

Under dagen har P4 Örebro rapporterat om dålig mat på asylboendet i Mariedamm och en matprotest på asylboendet i Gusselby.

Men Rolf Dalhielm, en av de som driver boendet i Mariedamm, menar att boendet serverar bra mat. Och i Gusselby säger personalen att matkritiken beror på frustration och psykisk ohälsa.

– Någonting måste man hitta på, och då hittar man på maten, säger en i personalen, som vill vara anonym, på asylboendet i Gusselby.

Ahmed, en av initiativtagarna till prostesten i Gusselby, menar att flera vuxna och barn på boendet nu inte äter någon mat alls.

– Livet här är skräp, vi får samma mat varje dag, säger han.

Ahmed heter egentligen något annat och är inte samma man som på bilden.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista