Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
malt öl ölbryggning
1 av 2
Malten - en av huvudkomponenterna när öl ska bli till. Foto: Henning Lymar/Sveriges Radio.
maltkross
2 av 2
Maltkornen måste först krossas i en maltkross. Foto: Henning Lymar/Sveriges Radio.

Maltkrossen går varm i Åbytorp

"Jag var med innan det var coolt"
8:23 min

Fler hemmabryggare betyder ökad efterfrågan på malt och humle.

Hemmabryggning av öl är en växande trend. Magnus Lindroos från Åbytorp förser entusiastiska hemmabryggare med de råvaror som krävs för att lyckas med hemmabryggningen.
– Det är full rulljans, det blir ju mycket godare, säger Magnus Lindroos, ägare av Maltmagnus.

Malt, humle, vatten och jäst. Men också lite kunskap krävs för att göra eget öl.
– Det är inte så knepigt. Man måste göra rent ordentligt! Var noga med hygienen och sterilisera allt som kommer i kontakt med ölet, säger Magnus Lindroos.

I helgen håller företaget i ett evenemang i Kumla för att fira sju år. Ölentusiaster från hela Sverige och öltillverkare från olika länder hör till besökarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".