Henrik Löwdahl
Henrik Löwdahl. Foto: Linnea Nyängen/Örebro Hockey.

Henrik Löwdahls hyllningsbrev till publiken

I 30 år har han spelat ishockey i Örebro. Nu tackar Henrik Löwdahl för sig. Läs hans tackbrev till Örebroarna.

Ett stort tack från djupet av mitt hjärta!

I 30 år har jag levt mitt liv i ishockeyns tjänst i Örebro. Det är mycket tack vare er! Vi har skrattat ihop, gråtit ikapp, skrikit när det gjort ont och lyft näven när vi har kommit tillbaka. 

Ett långt förhållande – precis som livet i stort. Det här är mitt sätt att tacka er alla som funnits med på resan, som vi gjort tillsammans. 

Att få representerat klubben i 18 år, varav de nio senaste åren som kapten från division 1 till SHL, är ett stort privilegium. Något som jag aldrig kunnat räkna med i livet. Jag är otroligt glad och stolt över att få vara en del av det. 

Jag vill tacka alla er som stöttat mig och klubben i med- och motgång.  Inte minst ni som trodde på oss när vi stampade på samma plats under flera år. Ni har betytt mycket för var klubben är i dag och det stora intresse som skapats här i regionen de senaste åren. Tack alla som varit med på resan, oavsett när ni hoppat på!  

Av de arenorna som jag kommit till är det ingen som slår oss i publiktryck!    

Det är sjukt häftigt för mig, som har spelat så många matcher tidigare år utan det här publiktrycket. Jag känner mig bortskämd. Tänk att vi fyller Behrn Arena i stort sett i varje match. Trots motgångar har vi haft fantastiskt tryck på våra hemmamatcher. Den atmosfären har smittat av sig på hela föreningen.

Inramningen på våra hemmamatcher är något som vi i laget är väldigt stolta över och minnen som jag kommer att bära med mig hela livet. Ofta är det inramningen och supportrarna som gör det speciellt att gå på en hockeymatch. Oavsett vad som händer på isen. Glöm inte det! 

Under 30 år hinner det hända mycket i livet. Både på och vid sidan om isen. Jag har gått ut skolan, tagit körkort, är gift med min fantastiska fru, blivit pappa till två fantastiska barn. Jag har utbildat mig till lärare, jobbat och levt livet i med- och motgång som alla andra. Hela tiden med hockeyn i Örebro som en självklarhet. Så givet inslag i mitt liv att mina barn nu reagerar på att jag till slut lägger skridskorna på hyllan. 

Jag har en tioåring och en fyraåring hemma. De tycker det är konstigt att pappa inte ska spela hockey mer. 

De frågar mig om vi kan gå på Örebro Hockeys matcher ändå?  Ebba vill sitta på Familjeläktaren så hon har chansen att vinna ett kort från Gustavsvik och få bada ett helt år. 

Självklart har jag lovat mina barn att vi ska fortsätta att gå på Örebro Hockeys matcher. 

Jag hoppas att vi ses i Behrn Arena nästa säsong! Och återigen ett stort tack från djupet av mitt hjärta, för allt stöd under alla rödvita år. Det är alla vi tillsammans som är Örebro!

Bästa hälsningar 

Henrik Löwdahl

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".