Elever har lektion i klassrum på Vistträsk skola.
Arkivbild. Foto: Ann-Christine Wallner-Hoppe/Sveriges Radio.

Studenter erbjuds jobb i skolan

0:55 min

Örebro kommun satsar på så kallade aspirantanställningar inom förskola och skola. 20 studenter på Örebro universitet kommer att anställas under deras sista studieår.


 - Vi vill att studenterna ska stanna kvar i regionen eller helst inom kommunen, säger Staffan Hennigsson som är projektledare för satsningen.

Studenterna ska vara med på allt från jobb i klassrum till konferenser och after work. Efter avslutat aspirantår övergår inte anställningen till fast jobb men har allt gått bra så är det stor sannolikhet att man erbjuds en fast anställning. Örebro kommun är i stort behov av utbildade lärare inom kommande år, säger Staffan Henningsson.

Just nu jobbar man för fullt med rekryteringen och intresset från förskolor och skolor i kommunen är stort för att få ta emot en av aspiranterna. Ansökningstiden till det här projektet går ut den 17e april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista