Kenneth Nilsson kommunstyrelseordförande i Örebro
Kenneth Nilsson kommer fira Kennethdagen hemma med sina barn. Foto: Eva Hallgren/Sveriges Radio.

Kommunstyrelsens ordförande hyllar sitt förnamn

5:03 min

I 23 år har Kennethklubben firat Kennethdagen och utsett "Årets Kenneth" den 22 mars. Kenneth Nilsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Örebro, tycker att hans förnamn är speciellt.

För att bli utsedd till "Årets Kenneth" ska man visa prov på handlingskraft, organisationsförmåga och ha ett hjärta av ädlaste slag. På en presskonferens i Sundsvall vid tvåtiden idag tillkännager Kennethklubben vem som tilldelas hederstiteln.

En av Örebros mest framstående Kenneth, kommunstyrelsens ordförande Kenneth Nilsson (S), är tveksam till om han har en chans att kamma hem trofén. Men han medger att han kommer vara spänd under dagen.

– Jag är mycket, mycket spänd. Men tveksam. Även om vi gör ett väldigt bra jobb med Örebro kommun tycker jag att det finns andra Kenneth som förtjänar det här priset bättre.

Kenneth Nilsson berättar att han själv fick sitt förnamn efter en kompromiss mellan föräldrarna.

– Min mamma ville att jag skulle heta Kristoffer. Men det tyckte min farsa, från djupet av arbetarklassen i Karlskoga, var ett suspekt namn. Så då blev deras kompromiss Kenneth.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista