A still image taken from video from RTL Belgium showing unidentified travellers lie on the floor in a smoke filled terminal at Brussels Airport. Photo: AP / RTL.
1 av 2
En stillbild tagen från en video från RTL Belgium som visar hur resenärer ligger på golvet i den rökfyllda terminalen på flygplatsen. Foto: AP / RTL.
Skadade utanför tunnelbana i Bryssel.
2 av 2
Skadade utanför tunnelbana i Bryssel. Foto: AP Photo/TT

IS tar på sig terrorattackerna i Bryssel

Minst 34 har dödats i självmordsattackerna i Bryssel idag. Explosioner har ägt rum på flygplatsen och tunnelbanan.

Är du på plats i Bryssel? Kontakta oss på nyheter.orebro@sverigesradio.se  eller 019-19 20 30

På eftermiddagen meddelade terrorgruppen Islamiska staten att den tar på sig bombdåden i Bryssel, uppger Reuters.


– Det är väldigt hemskt det som har hänt och det reflekteras väl också i hur man känner sig och hur stan verkar må i dag, det säger David Paulsson som jobbar på Central Sweden, en intresseorganisation som företräder bland annat Region Örebro län i Bryssel.

Händelserna i Bryssel med flera explosioner som dödat ett stort antal människor, bland annat på en av flygplatserna, har gjort att säkerheten på Sveriges flygplatser har höjts.

– Vi får direktiv från vår myndighet som i sin tur fångar upp signaler från ECAC i Bryssel och ytterst från ICAO i Montreal, så det är ett världstänk vad gäller säkerheten på flyg, säger Staffan Söderberg, säkerhetschef på Örebro flygplats. 

Enligt beslut från Polisens nationella operativa avdelning (NOA) ska uniformerad polis finnas närvarande på alla flygplatser.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista