Foto: Hanna Roth/Sveriges Radio
Här sköts en man till döds förra sommaren. Foto: Hanna Roth/Sveriges Radio.

Livstid för en av männen efter mordet i Vivalla

En man döms till livstids fängelse för dödsskotten i Vivalla förra sommaren. En man döms till sex månaders fängelse och en man frias.

I dag meddelades domen efter det så kallade Vivallamordet då två gäng bråkade med varandra vilket slutade i att en man sköts till döds och två skottskadades.

Tre män har stått åtalade misstänkta för inblandningen i mordet, två av dem släpptes strax efter rättegången, medan en av dem har erkänt skotten.

Tingsrätten har valt att utdöma livstids fängelse för den 23-årige man som erkänt inblandning i mordet. Han döms för mord, försök till mord och vållande till kroppsskada, ett grovt brott. 

Den 18-årige mannen frikänns helt från brott. Åklagaren menade att mannen borde dömas till ungdomsvård på 3 år och 2 månader, för medhjälp till mord och mordförsök.

26-åringen döms till sex månaders fängelse för grovt skyddande av brottsling och dessutom för olovlig körning. När det gäller den mannen hade åklagaren yrkat på livstids fängelse eftersom åklagaren ansåg att det var styrkt att 26-åringen var ledaren i händelsen. 

Förutom de tre männen var fyra tjejer åtalade i målet misstänkta för skyddande av brottsling.

En av dem döms till 10 månaders fängelse för skyddande av brottsling.

  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista