.
1 av 2
Paul Adamah som nyss kom hem från New York där han fått stöd och tips av proffesionella musiker. Foto: Jens Tisbo/ Sveriges Radio
.
2 av 2
Groupie på Jens Tisbo, Paul Adamah, Matias Holm Foto: Paul Adamah

Tre magiska dagar i New York med musik och filmande

"En stad man aldrig glömmer"
3:25 min

så heter den TV produktion som 18-årige Paul Adamah från Örebro är med i. En ung musiker som fick chansen att utvecklas av fullblodsproffs i hjärtat av New York.  

Örebroaren Paul Adamah fick spendera tre dagar i New York. Med egna choacher inom musikbranschen för att få tips om hur han kan utveckla sin musik.

-En fantastisk resa som gav massor med inspiration och kunskap, det säger Paul Adamah som är tillbaka i Örebro efter tre dagar i New York.

Paul Adamah är en av fyra musiker som blivit uttagna till "Nästa Nivå" en tävling med över 600 sökande.

Paul reste till New York tillsammans med sin coach, raplegenden Chapee, för att skriva och producera ny musik samt medverka i en dokumentär.

"Nästa Nivå" är projektet där Sveriges hiphop-elit går samman för att söka efter och coacha nya talanger.

Adam Tensta är värd för projektet och årets coacher är Linda Pira, Sabina Ddumba, Elliphant och Chapee. Talangerna kommer att medverka i en stor livekonsert under sommaren tillsammans med coacherna med efterföljande släpp av låtarna. Senare i höst kommer det att sändas en dokumentärserie om projektet.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".