Lennart Bondeson, kristdemokrat och kommunalråd. Foto: Mårten Rapp/Sveriges Radio.
Lennart Bondeson, kristdemokrat och kommunalråd. Foto: Mårten Rapp/Sveriges Radio.

Bondeson (KD) tar ställning för 12-årige Ali

"Att han skulle tvångsflyttas finns inte på min karta"
0:23 min

Kommunalrådet Lennart Bondeson (KD), engagerar sig nu och tar ställning i fallet med 12-årige Ali.

Det var i går som P4 Örebro berättade om Ali som ska tvingas flytta till Ånge i Västernorrland, som är hans anvisningskommun, trots att han aldrig varit där.

I Örebro har han en fosterfamilj, vänner och skola som han inte vill lämna, och hotet om flytt gör att han nu vårdas av barnpsykiatrin. 

Lennart Bondeson (KD), med ansvar för mänskliga rättigheter i Örebro kommun, menar att Ånge kommun måste ändra sitt beslut.

– Det är ju så självklart utifrån Barnkonventionen att alla beslut ska tas utifrån vad som är barnets bästa. Och i det här fallet är det väl det bästa att han får finnas kvar i den miljö som han har rotat sig i ett halvt år.  I en skola, en klass med kompisar och i en familj där han trivs.

Lennart Bondeson menar att fallet med 12-årige Ali borde lösas så fort som möjligt.

– Att han skulle tvångsflyttas till Ånge, det finns inte på min karta, det är helt absurt. Jag hoppas att Örebro kommun och Ånge kommun på nåt sätt kan lösa den här frågan väldigt skyndsamt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".