2015 Speedway, SM-final, Indianerna-Vetlanda
Oavgjort i premiären mellan Elit Vetlanda och Indianerna. Foto: TT Nyhetsbyrån

Dramatik i premiären mellan Vetlanda och Indianerna

Fredrik Lindgren, Indianerna: "Vi är nöjda med resultatet"
2:19 min

Det var länge jämt i matchen mellan Elit Vetlanda och Indianerna och dramatiken höll i sig till det sista heatet. Matchen slutar oavgjort 45-45.

Premiären mellan Elit Vetlanda och Indianerna bjöd de till antalet 2447 i publiken på en riktig rysare. Efter fem körda heat var det helt jämt lagen mellan, efter 3-3 i samtliga heat var ställningen 15-15. Elit Vetlanda rycker därefter poängmässigt efter en 4-2-seger och en femetta i två raka heat.

Indianerna var inte sena att reagera och gav tillbaka med samma mynt, en femetta och en 4-2-seger och det var återigen jämt, i det nionde heatet var ställningen 27-27.

Oliver Berntzon, Elit Vetlanda var lite besviken efter matchen och menar att banan ändrar sig och det gjorde att den blev lite svårkörd.

- Det började ju väldigt bra men efter 7-8 heat ändrades banan och vi hängde inte med i inställningarna. Det var svårare att hitta rätt idag, vi sjabblade tyvärr bort det i slutet, säger Oliver efter matchen.

Sen var det Indianerna som såg ut att gå mot en seger, efter två raka heatsegrar ryckte laget till ledning 35-31. Inför det sista heatet ledde Indianerna med 43-41 och Elit Vetlanda behövde minst 4-2 för att kunna gå till oavgjort. Vetlanda gjorde vad som krävdes och tog matchen till ett oavgjort resultat 45-45.

Fredrik Lindgren, Indianerna håller med om att matchen var jämn och var ändå nöjd med ett oavgjort resultat borta mot Elit Vetlanda.

- Vi lyckades komma tillbaka och efter underläge och tog ledningen också, men vi är ändå nöjda med resultatet. Vi får med oss en poäng vilket är positivt, säger Fredrik efter matchen.

Vetlanda: Bartosz Zmarzlik 12, Artem Laguta 11, Tai Woffinden 7, Tobiasz Musielak 6, Oliver Berntzon 5, Tomas Jonasson 2, Kenny Wennerstam 2. Indianerna: Niels-Kristian Iversen 12, Antonio Lindbäck 10, Fredrik Lindgren 10, Adrian Cyfer 6, Piotr Protasiewicz 4, Joel Andersson 3.
Publik: 2 447.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".