Vivalla centrum Örebro
Föreningen Folkets hus i Vivalla fick flera hundra tusen i bidrag. Bilden är en genrebild och har inget med texten att göra. Foto: Isac Danielsson/Sveriges Radio.

Förening i Vivalla får 600 000

"Det betyder väldigt mycket för oss"
2:41 min

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor ger ut cirka 4,1 miljoner kronor i bidrag till åtta lokala resurscentra i landet - och Vivalla blev en av dem.

Det är den ideella föreningen Vivalla Folkets Hus-förening får ta del av totalt 606 000 kronor. Föreningen arbetar med att för att samordna lokala föreningar och ta fram informations- och metodmaterial om hur boende kan vara delaktiga. 

Siv Lord är ordförande i föreningen och menar att bidraget är viktigt.

– Det betyder mycket för oss eftersom vi jobbar både med integrationsfrågor, men också demokratifrågor naturligtvis. Många som kommer hit, eftersom vi är ett invandrartätt område, vet inte hur man kan påverka saker och ting, vad vi har för regler och vilka myndigheter man vänder sig till, säger Siv Lord. 

Hur ska pengarna användas?

– Det har vi inte gjort upp någon plan för än, det är nästa års verksamhet. Just nu håller vi på med de här frågorna och använder oss av de förra pengarna vi fick som var 280 000. För de pengarna ska vi ha utbildning för föräldrar, bland annat för pappor och pojkar här i Vivalla för att kunna hitta gemensamma intressen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".