Två bilder i ett collage. På den ena står Calle i studion, på den andra bilden står han framför sin cykel på den förra resan.
Det har börjat klia i Calles ben igen. För två år sen satt han på cykeln till barnhemmet. Foto: t.v. Jens Tisbo/Sveriges Radio. T.h. The Happy World Tour 2014.

Ny galen cykeltur för barn i Thailand

5:33 min

Nu ska Calle Wollgård från Karlskoga sätta sig på cykeln igen för att trampa ihop pengar till ett barnhem i Thailand - den här gången på en längre rutt och med nytt sällskap.

I höst ger han sig iväg igen. Tillsammans med några vänner från Karlskoga och Degerfors ska Calle Wollgård återigen cykla ihop pengar till barnhemmet i Thailand.

– Nu kommer vi att börja på det här barnhemmet och köra ett helt varv runt jorden, till skillnad från förra gången när vi började i Sverige och avslutade på barnhemmet.

Med sig på resan med start och mål i Thailand finns Eva Eriksson från Karlskoga och Lovisa Håkansson från Degerfors.

Cykla så där långt, fick du inte nog sist? 

– Jo, jag hade väl fått nog efteråt i alla fall, men nu har det gått en stund så nu börjar det klia i benen igen.

Målet med projektet är att ta sig runt jorden och samla in drygt miljonen för barnhemmet i Muang Mai i Thailand.

Skådespelaren Kjell Bergqvist har dessutom tackat ja till rollen som ambassadör för projektet och tillsammans kommer de pusha och stötta varandra hela vägen runt.

Du som vill följa resan i höst kan gå in på www.thehappyworldtour.com

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista