Oxhagen
Oxhagens nya fritidsgård eldhärjades sent på kvällen den 6 maj. Foto: Janne Larsson

Försökte stoppa ungdomsgäng i Oxhagen - fick fly efter stenkastning

"Det kunde ha slutat illa"
1:17 min

Kvällen då någon satte eld på fritidsgården i Oxhagen i Örebro försökte Daniel Kallin stoppa ungdomsgänget - men fick fly för sitt liv då gänget började kasta stora stenar efter honom.I samband med branden i maj i Oxhagen i Örebro, då fritidsgården antändes, försökte alltså Daniel Kallin stoppa ungdomsgänget med att ifrågasätta vad dom höll på med.

– Jag rusade ur fylld med ilska och adrenalin och skrek åt dom, undrade förstås vad de håll på med, säger Daniel Kallin.

Som boende i området blev han arg och agerade, men blev snabbt attackerad och fick fly från platsen när hotbilden ändrades dramatiskt.

– Ja helt plötsligt började gänget kasta stenar mot mig och min bil där min 7-åriga son fanns i, och då kände jag att det här kan sluta illa, förklarar Daniel.

Han bestämmer sig för att köra hem familjen och åker tillbaka ner i centrum för att göra ett nytt försök, och den här gången flydde gänget.

– Ja de drog sin väg och jag var förstås upprörd, dom är ju inte så gamla de här killarna som håller på med det här, berättar han.

En polis som Daniel fick kontakt med efter händelsen förklarade för honom att det kallas civilkurage att säga ifrån på det sättet Daniel faktiskt gjorde den där sena kvällen i Oxhagen.

– När man tänker på det så är det väl civilkurage, men det är mer eller mindre en plikt att säga till när sånt här försegår. Jag ångrar inte att jag sa ifrån, men det var olyckligt att min son utsattes för fara när gänget kastade stenar mot bilen, säger Daniel Kallin.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".