Robert Åhman-Persson, fotbollsspelare och lagkapten i ÖSK.
1 av 2
Robert Åhman-Persson tror det blir 3-0 till ÖSK borta mot AIK på lördag. Foto: Simon Schagerström/Sveriges Radio
Simon Åström vd ÖSK
2 av 2
Simon Åström, vd, säger att matchintäkterna hittills i år varit högre än förväntat. Foto: Simon Schagerström/Sveriges Radio.

ÖSK öppnar upp för nyförvärv under sommaren

ÖSK:s vd: Det kommer säkert hända saker i vår spelartrupp
1:18 min

Ökade matchintäkter under säsongens första del har gett klirr i kassan för klubben.

ÖSK har haft en bra vår, åtminstone vad gäller poängskörden. Laget ligger nu på 22 poäng och är 3:a i den allsvenska tabellen. Efter lika många matcher förra året var poänginsamlingen betydligt skralare, 9 stycken till antalet.

– Det är mest utifrån att det spekulerats om höst och vår. Vi skiter väl i om det är höst eller vår, utan det är en match som ska vinnas. Sen spelar det ingen roll om det är höst eller vår, säger lagkapten Robert Åhman-Persson.

I dag, lördag, väntar AIK borta för ÖSK innan man tar sommaruppehåll. Och hur det än slutar i den matchen så kommer ÖSK gå in i sommaruppehållet i toppskiktet av tabellen.

– Poängmässigt har vi gjort en bra vår. Men vi har varit alldeles för ojämna i våra prestationer. Vissa matcher har vi inte spelat så bra, men fått poängen, berättar Robert Åhman-Persson.

De sportsliga framgångarna har också gett matchintäkter som varit högre än vad som var budgeterat inför året. Simon Åström är vd för klubben.

Innebär det att man kan förvänta sig att ÖSK är aktiva på spelarmarknaden i sommar?

– Ja, det kommer säkert hända saker i spelartruppen. Inte så mycket på grund av publiksiffran utan det är en löpande process som vi jobbar med hela tiden. Det finns en risk att vi har spelare som kan lämna i sommar och vi kollar givetvis på hur vi kan stärka truppen, säger Simon Åström.

Matchen mot AIK har avspark 16.00 på Friends Arena. Radiosporten sänder matchen i sin helhet på webben.

Och till sist, ett klassikt matchtips. Vad blir det på lördag?

– Jag är dålig på att tippa. Men, vi ska hålla nollan. 3-0 vore skönt, säger Robert Åhman-Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".