En vattenläcka gör att Folktandvården Sofia i Örebro måste boka om patienter idag.
En vattenläcka gör att man idag bara kan utföra små undersökningar som inte kräver vatten på Folktandvården Sofia i Örebro. Foto: Alfred Wreeby

Folktandvården på Norr drabbades av vattenläcka

Tandsköterska: "Vi kan inte göra så mycket"
0:47 min

En vattenläcka gjorde att flera adresser på norr i Örebro var utan vatten under en del av fredagen. På Folktandvården Sofia stod verksamheten still. På fredagseftermiddagen var vattnet tillbaka.

Det är just nu en vattenläcka på Skolgatan 25 i Örebro, vilket innebär att boende på Skolgatan 36 A-G, Honululugatan 1-3, och på Berggatan 48 är utan vatten.

På en av adresserna finns Folktandvården Sofias lokaler. Deras verksamhet står i princip still, berättar Annika Johansson, tandsköterska.

– Vi kan inte göra så mycket, endast små kontroller som inte kräver vatten.

De har fått uppgifter från kommunen att de troligen kommer att vara utan vatten hela dagen.

Innebär det att det måste bokas om tider för patienter?

– Ja, det stämmer.

Under tiden fanns det vatten att hämta utanför Skolgatan 30.

När vattnet kommer tillbaka kan det vara missfärgat och det kan bli tryckförändringar. Det är dock inget farligt enligt kommunen, det enda man ska tänka på är att vara försiktig med tvätt av kläder.

På fredagseftermiddagen var vattnet tillbaka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".