Inbrott hos Lena i Karlskoga
Lena möttes av total kaos när hon kom hem från sommarstugan, tjuvarna tog sig in genom att bryta upp källardörren. Foto: Privat

Nån bröt sig in och förstörde Lenas hem

"Det är klart att man känner sig kränkt"
3:44 min

Lådorna var utdragna, kläderna kastade överallt och de ärvda guldsmyckena borta när Lena i Karlskoga kom hem härom veckan. 

– Så fort jag öppnade ytterdörren såg jag att det låg en träflis i hallen, då förstod jag att det var nåt som hade hänt. Inbrottstjuvarna hade brutit upp dörren från källarplan.

Hon beskriver hur allt i huset var i en enda röra. Lådorna var utdragna, kläder och saker kastade överallt. 

– Det är klart att man känner sig kränkt och man blir ledsen. Det är olustig att nån har varit inne och snokat i ens grejer.

Det var för andra gången som Lena utsattes för inbrott, så hon har inte längre den där känslan att hennes hem är den trygga borg det ska vara. 

– Nej det kommer man ju aldrig att ha, man kommer alltid att ha såna misstankar att det här kommer att hända igen, frågan är bara när... 

Lena är inte ensam om att utsättas för inbrott i hemmet, antalet bostadsinbrott har fördubblats på 10 år.
2015 gjordes 814 anmälningar om inbrott i bostäder till polisen i Örebro län. 2006 gjordes 453 anmälningar, enligt statistik från BRÅ, brottsförebyggande rådet.

Här nedan kan du höra och läsa hur det ser ut i kommunerna i Örebro län och vad polisen har att säga. 


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".