Hela Örebros motorsport på en och samma plats

6:30 min

I helgen arrangeras Motorsportslördag vid Truckstop i Örebro. På plats finns bilar, motorcyklar och traktorer från Örebros olika föreningar.

En av dem som kommer ställa upp sitt fordon för allmän beskådan på lördag är Niklas Hillner. Tillsammans med sin son har han en gammal Volvo som nu är ombyggd till folkracebil.

– Det är en Volvo 850 från 1996-97. Allt är bortplockat och nu finns bara säkerhetsbur, stol och bälte inne i den för att man ska åka säkert, säger Niklas Hillner.

Vanligtvis används bilen till tävlingar men på lördag kommer den finnas på plats vid Truckstop.

– Alla som är intresserade av folkrace får gärna komma och titta på bilen och prata med oss. Vi kommer svara på så många frågor vi kan, säger Niklas Hillner.

Under Motorsportslördagen kommer tio lokala föreningar visa upp delar av sina verksamheter. Varje föreningen kommer ha med sig tre till fem fordon, så det blir en del för besökarna att titta på.

– Det kommer finnas alltifrån dragracing- och rallybilar till motorcross- och enduromotorcyklar, säger arrangör Bengt Bronner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista