Peter Smedberg, trafikingenjör på stadsbyggnadskontoret Örebro kommun.
Peter Smedberg, trafikingenjör på stadsbyggnadskontoret Örebro kommun. Foto: Andreas Morén/Sveriges Radio.

Örebro kommun ser över stadens trappor

"Vi kommer åtgärda trapporna snarast"
4:32 min

Örebro kommun tänker inom kort att åtgärda ledfärgen som försvunnit på trappsteg runt om i staden. Det efter kritik från synskadade som tycker att inget har gjorts.


När färgen försvinner blir det mycket svårare att gå i trappor i stan för synskadade och nu ska alltså kommunen lösa detta. Det var synskadade Mikael Karlsson från Örebro som lyfte frågan i P4 Örebro och gav kritik till Örebro kommun.

Färgen gör att det blir lättare för mig att se var trappstegen slutar så jag slipper ramla i trappen

– Det finns ingen färg kvar på många av trappstegen och det försvårar för mig när jag ska gå i trappen. Färgen gör att det blir lättare för mig att se var trappstegen slutar så jag slipper ramla i trappen, berättade han i våra sändningar i början av augusti.

Och i dagarna har ansvariga på Örebro kommun lagt en beställning på att få trapporna målade.

– Jag hoppas att det kommer igång så snabbt som möjligt och jag förstår kritiken som vi har fått, men nu ska problemet lösas, säger Peter Smedberg, trafikingenjör på stadsbyggnadskontoret på Örebro kommun.

Det är många trappor i Örebro och nu pågår arbetet med att se över vilka som måste åtgärdas och få nymålade trappsteg.

– Vi har 40 till 50 trappor så det är rätt många att gå igenom, förklarar Peter Smedberg.

Och just nu pågår även inventeringen av stadens gator och parker där det också kan finnas behov av förbättringsåtgärder för kommunens synskadade.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".