Henrik Löwdahl
Henrik Löwdahl Foto: Linnea Nyängen / Örebro Hockey.

Löwdahl tar plats i disciplinnämnden

Örebro hockeys före detta lagkapten Henrik Löwdahl tar plats i ishockeyns disciplinnämnd.

Henrik Löwdahl lade skridskor och kaptenströja på hyllan efter förra säsongen. Han var en av få spelare som gått från division 1 till SHL med Örebro hockey.

Nu blir han ny ledamot i Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd, skriver Expressen.

Han kommer, trots det nya uppdraget, att fortsätta jobba inom Örebro hockey som individuell spelarutvecklare.

– Nu tror jag inte han jobbar med SHL-laget i och för sig, utan på lägre nivå, så det ser jag inga problem med, säger Alexander Ramsay till Expressen.

– Jag har varit med om att de andra har varit jäviga också. Har du precis spelat i en klubb och det rör dina före detta polare så kanske du inte ska vara med på det mötet. När vi riskerar att det finns jäv så plockar vi bort personen.

Disciplinnämndens uppdrag

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnds ansvarsområde är att som första instans behandla och besluta i bestraffningsärenden som avser nationella serier och matcher där utländska lag medverkar. Vidare är nämnden överinstans avseende bestraffningsärenden som beslutats på distrikts- och regionsnivå. Disciplinnämnden hanterar även ärenden rörande inlinehockey.

Källa: Svenska ishockeyförbundet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".