Strippklubben Efter Två ligger i industriområdet Holmen.
1 av 2
Strippklubben ligger på Holmen Foto: Nick Strömgren/Sveriges Radio.
Kristian Hellström Miljökontoret enhetschef
2 av 2
Kristian Hellström är enhetschef för livsmedelskontrollen på Örebro kommun. Foto: Fredrik Lindé/Sveriges Radio

Olovlig alkoholförsäljning på strippklubben

"Vi kunde hitta brister i försäljningen"
1:47 min

Vid polistillslaget av strippklubben Efter två på Holmen i Örebro visade det sig att klubben sålde alkohol utan tillstånd.

När polisen gjorde ett tillslag mot strippklubben Efter två var också Örebro kommun representerade. Anledningen till det var att kommunens miljökontor misstänkte att det pågick olovlig försäljning av folköl på platsen. Kristian Hellström är enhetschef för livsmedelskontrollen på kommunen.
– På platsen kunde vi hitta brister och det kommer vi meddela föreningen och sen lämna över det till polisen som hanterar resten av ärendet.

Så det såldes alltså folköl på platsen?
– Ja.

Föreningen som drivit strippklubben har ansökt om att försälja folköl. Men kommunen har inte godkänt  ansökan eftersom den innehöll felaktiga kontaktuppgifter, och därför har föreningen inte haft tillstånd till att sälja folköl.

Vad krävs för att få sälja folköl?
– Det krävs att man är en registrerad livsmedelslokal, att man ska vara en närbutik eller en servering med matförsäljning.

Strippklubben har under en längre period skyltat med att alkoholförsäljning förekommer på platsen, trots det har inget tillslag gjorts, förens i helgen.
– Vi har inte kunnat göra tillsyn själva på natten utan vi har väntat så vi kunnat gå ut med polisen, säger Kristian Hellström.

Så ni har haft misstankar om den här försäljningen ganska länge men tvingats invänta polis?
– Det stämmer.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".