Eva Eriksson och Calle Wollgård, välgörenhetscyklister, Örebro.
Den första oktober tar Eva Eriksson och Calle Wollgård första tramptagen i cykelresan runt jorden. Foto: Simon Schagerström

Cyklar jorden runt – samlar in pengar åt barnhem

"Det kommer ta drygt ett år"
5:38 min

Den första oktober tar Eva Eriksson, Calle Wollgård och Lovisa Håkansson första tramptagen i resan runt jorden. 

Thailand, Malaysia, Singapore, Indonesien, Australien, Nya Zeeland, USA, Sydeuropa, Balkan, Kina, Laos, Thailand. Det är rutten som Eva Eriksson, Calle Wollgård och Lovisa Håkansson startar första oktober.

I över ett år ska gänget cykla jorden runt för att samla in pengar till ett barnhem i Thailand.
– Vi får in pengar från privatpersoner och företag här i Sverige. Vi har satt som mål att få i hop ett års omkostnader för det här barnhemmet, säger Calle Wollgård.

Calle, Eva och Lovisa kommer snitta ungefär tio mil per dag, vilket i förlängningen betyder att det kommer ta ett drygt år att ta sig runt jorden. 
– Jag tror USA eller Kina blir tuffast. Det är så stora länder och vi kommer vara där så länge, säger Eva Eriksson.

Cyklarna är välpaketerade i stora vadderade resväskor. I väskorna finns också förnödenheter, reservdelar, stormkök och mycket mer.
– Jag har med mig en liten högtalare för att få upp stämningen lite, när det är lite negativitet i gruppen, säger Eva Eriksson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".