Trean Fredrik Lindgren på pallen.
Trean Fredrik Lindgren på pallen. Foto: Claudio Bresciani/TT
Speedway

Fredrik Lindgren trea i VM-tävlingen

Fredrik Lindgren: ”Hade en cykel som gick väldigt bra i dag"
2:14 min

Fredrik Lindgren nådde sin första final för säsongen när VM-serien i speedway besökte Friends Arena i Solna. Väl där slutade han trea när Jason Doyle, Australien, tog sin tredje raka VM-delseger och tog över VM-ledningen från Greg Hancock. 

Fredrik Lindgren fick en strålande start på säsongens nionde VM-deltävling med en heatseger och en andraplats.

– Jag kom in i tävlingen på ett bra sätt och fick en bra lottning. Sedan löpte det på och jag tog poäng i alla heat. Jag kunde hålla mig lugn i dag, säger han till Radiosporten.

Han tog sig till semi som femte åkare på elva poäng. Där blev han tvåa och i finalen blev han trea. Bästa placeringen för säsongen.

Känslan i finalen, med tredje spår?

– Det kände som om jag hade bra chans, jag hade en cykel som gick väldigt bra i dag. Jag startade finalen bra, men gick kanske ut lite för mycket i första svängen.

Banan i Friends Arena var ganska smal men det gjorde att det blev många tighta och intressanta heat.

– Det kan vara tufft, det är så kompakt och det är åkare över allt men man kan se att det är bra racing i dag, tyckte Lindgren som kunde köra utan press på sig.

I finalen var Jason Doyle starkast och vann före landsmannen Chris Holder och toppar nu VM-tabellen på 123 poäng, fem före Hancock. Två VM-deltävlingar återstår, polska Torun nästa lördag och så avslutningen i Melbourne 22:a oktober.

Lindgren slutade trea och är nia i VM på 73 poäng, en bakom Antonio Lindbäck som inte hade någon lyckad kväll med fyra inkörda poäng. Kim Nilsson körde ihop fem poäng medan Jacob Thorssell, 23, som fick ett wild card och gjorde VM-debut, tog en poäng.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".