Vivalla centrum Örebro
Polisen efterlyser nu iakttagelser som allmänheten gjort vid Vivalla centrum igår eftermiddag. Foto: Isac Danielsson/Sveriges Radio.

Polisen efterlyser tips om knivrånet i Vivalla

Gärningsmannen som knivskurit två män i en lastbil och sedan tagit en väska med kontanter är fortfarande på fri fot. 

Det var alltså på lördagseftermiddagen som två män knivskars vid ett rån i Vivalla Centrum. Männen ska ha kört en leverans till Örebro, och medan de satt i sin lastbil överfölls och rånades männen av en ensam gärningsman.

Enligt ett vittne bar gärningsmannen någon form av mask och ska ha sprungit från platsen, och fått med sig en väska fylld med kontanter.

Gärningsmannen är fortfarande på fri fot, och polisen efterlyser nu tips från allmänheten.

– Kanske har någon sett vilket håll han sprang åt, eller så har man hittat masken som mannen påstods bära, eller kanske väskan som han tagit med kontanter, säger vakthavande befäl Kenneth Johannesson och fortsätter: 

– Ofta slänger gärningsmän ifrån sig sådana saker i panik, och det kan hjälpa oss i utredningen. Vi är intresserade av alla iakttagelser. 

Under dagen ska en teknisk undersökning göras på lastbilen, och enligt en presskommuniké från sjukhuset är de båda knivskurna männen i gott skick efter omständigheterna. 


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".