Andreas Svahn, S, kommunalråd i Hallsberg. Foto: Gabriel Stenström/Sveriges Radio Örebro
Andreas Svahn, S, kommunalråd i Hallsberg. Foto: Gabriel Stenström/Sveriges Radio Örebro

Ericssons nedskärningar slår hårt mot Hallsberg

Andreas Svahn (S): Det här slår hårt även mot dem som bor i vår kommun
1:57 min

Även grannkommunen Hallsberg drabbas när Ericsson säger upp folk i Kumla.

– Det är klart att när det händer något så här drastiskt som det nu verkar göra med Ericsson i Kumla att det även slår hårt mot dem som bor i vår kommun, säger Andreas Svahn (S) som är kommunstyrelsens ordförande i Hallsberg.

Vad tänkte du när du hörde det här?

– Det är ju ett par veckor sedan ryktena började gå och då var vi omedelbart i kontakt med kollegan i Kumla, Katarina Hansson, och diskuterade hur vi kunde hjälpa till. Hur vi framförallt kan jobba tillsammans för att underlätta för att hjälpa de människor som eventuellt drabbas, säger Andreas Svahn.

Det är många i Hallsberg som jobbar på Ericsson i Kumla och enligt Andreas Svahn så har kommunen traditionellt sett när Ericsson tidigare gjort neddragningar drabbats ungefär lika hårt som Kumla.

– Just nu är det ju i ett väldigt tidigt skede. Men vi måste ju fortsätta att ha ett samarbetet med Kumla och andra aktörer som region Örebro och arbetsförmedlingen. Vi måste titta på vad varje part kan bidra med, säger Andreas Svahn.

Hur många tjänster som försvinner i Kumla är ännu oklart. 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".