SD facebook inlägg Sigvard Blixt Örebro Sverigedemokraterna
Facebookposten som Sigvard Blixt kommenterat. Foto: Kollage av Sveriges Radio / Janerik Henriksson/TT

SD-politiker står för sitt vapenuttalande

Sigvard Blixt (SD): Många väljare är radikalare än vi
0:27 min

Efter kritik för sitt uttalande om att ta till vapen från både egna led och Lennart Bondeson (KD) så står fullmäktigeledamoten Sigvard Blixt (SD) kvar vid sitt uttalande om att ta till vapen.

Sigvard Blixt (SD), fullmäktigeledamot i Örebro kommun och Region Örebro län, står för de uttalanden som han fått kritik för, från egna partiet och andra.

Kritiken gäller dels en kommentar om att han beväpnat sig mot islamister, dels ett mejl som han skickat till Svenska kyrkan där han ifrågasätter deras samarbete med muslimska församlingar.

– Jag står för det och jag tror att många av våra väljare är mer radikala än vi som politiker är, säger Sigvard Blixt (SD), till P4 Örebro.

Hans uttalande, som du kan läsa om i artikeln nedan, kommer nu att hanteras internt i partiet, som Per Söderlund, distriktsordförande för SD i Örebro län, har sagt till P4 Örebro.

Lyssna på det klippet i artikeln här nedan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".