Vivallaskolan Foto: Jaber Fawez/Sveriges radio Örebro.
Vivallaskolans elever får vänta ett år innan de börjar på ny skola Foto: Jaber Fawez/Sveriges radio Örebro.

Vivallaelever får vänta med flytten

Maria Aversjö, Rektor: "Först blev vi förvånade"
1:08 min

Integreringen av Vivallaskolan drar ut på tiden. Detta på grund av att renoveringarna på Gumaeliusskolan dröjer.

Det kommer att ta ett år till innan alla elever på Vivallaskolan integreras och börjar på skolorna centrum. Detta på grund av att man upptäckt att grunden på Gumaeliusskolan måste renoveras.

– Först blev vi förvånade att byggnationen blev försenad men nu har vi landad i detta och vi har informerat alla. Nu känner vi att det kommer att bli bra, säger Maria Aversjö, Rektor på Vivallaskolan.

Självklart hade vi velat att det skulle gå snabbare

Detta betyder alltså att de kommande åttondeklassarna får gå kvar i Vivallaskolan och att sjuorna fördelas på tre skolor istället för fyra.

Men Margareta Borg, skolchef på Örebro kommun är nöjd med hur de löst situationen.

– Vi hade det här alternativet att fasa ut på ett år till från början, men valde att fasa ut lite snabbare. Nu går vi tillbaka till den lite långsammare utfasningen. Självklart hade vi velat att det skulle gå snabbare, men nu händer det saker vi inte kan påverka, säger hon.

Och för att inte klasserna ska växa behövs det rekryteras nya lärare.

– Gumaelius behöver rekrytera fler lärare och det är en utmaning att rekrytera och få tag på fler lärare, så är det, säger Margareta Borg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".