Josefin, frivilligarbetare
Josefin är en av de frivilligarbetare som delar ut ett varmt mål mat till Örebros över 100 hemlösa. Foto: Malin Holmberg/Sveriges Radio.

Ärtsoppa värmde Örebros hemlösa i dag

Tomas Elm, stadsmissionen: Tar hand om överblivet kött
0:23 min

Genom ett samarbete med livsmedelsbutiker i Örebro kan stadsmissionen i Örebro servera 60 luncher per dag till behövande.

Kasserad mat som överblivet kött och kantstött bröd från Ica och Willys värmde i dag de som står utan bostad i Örebro.

Upp till 60 luncher per dag blir det för hemlösa för den mat som inte blir såld i affärerna, och som tidigare slängdes.

I dag bjöds det på ärtsoppa med smörgås, kaffe och bullar. Men trots den värmande soppan som serverades på Våghustorget i Örebro i dag så kommer en hel del personer att frysa till kvällen.

Det går verkligen inte ihop, det finns mycket för politiker att göra

För det saknas sängplatser för de mellan 100 och 150 personer som i dag är  akut hemlösa i Örebro. För det finns bara en bråkdel av de platser som i dag finns på Örebros härbärgen.

– Det går verkligen inte ihop, det finns mycket för politiker att göra. Vi måste göra det här tillsammans, för annars går det inte, säger Tomas Elm, verksamhetsledare på Porten Dorkas Örebro stadsmission.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".