Annika Laestadius. Polisen Örebro.
Annika Laestadius. Polisen Örebro. Foto: Hans Andersson/Sveriges Radio.

Polisen i Örebro tackar varbergabor för tips om kriminella

"Alla goda krafter måste säga ifrån"
1:01 min

Under de senaste veckorna har det varit oroligt i stadsdelen Varberga i Örebro. Men nu tackar polisen för invånarnas egen kamp för området där de bor.

Stenkastning, bilbränder och försök att bränna ner en fritidsgård är några av de händelser som drabbat stadsdelen Varberga de senaste veckorna.

Förövarna är inte i dagsläget gripna, men Polisen i Örebro tackar nu Varbergas invånare för det engagemang de har för att hjälpa polisen med att få fast gärningspersonerna.

– Speciellt kommer oxhagen- och varbergabor fram och pratar med oss. Det uppskattar vi, säger Annika Laestadius, chef för polisområde Örebro, i en intervju med P4 Örebros morgonprogram.

Polisen har bland annat i Statskontorets utredning av polisens nya organisation fått kritik för att den inte finns ute bland medborgarna, trots att det var målet med den nya organisationen.

Annika Laestadius är självkritisk, men säger att viljan bland Polisen är god.

– Vi jobbar jättehårt för att finnas bland folk. Och alla goda krafter måste säga ifrån om vilket samhälle vi vill ha.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".