Speedwaygala för 20-års jubilerande "Henka"

Kumlaindianernas Speedwayförare Henrik ”Henka” Gustavsson firade sitt 20-års jubileum som speedwayförare med en egen speedwaygala på Sannaheds motorstadion på lördagen, inför ett 1000-tal åskådare.

Galan, med flera av landets bästa speedwayförare, hade formen av en tävling mellan Kumla och Hallsbergs kommuner, men mest var det en hyllning till 35-årige Henka Gustavsson som naturligtvis fått massor av minnen.
Henka Gustavsson är Indianernas genom tiderna mest meriterade förare med flera SM-guld, både individuellt och i lag, som bäst en fjärdeplats i VM individuellt men guld i både lag och paråkning.
Framför allt har han också varit poängmaskinen i Kumlaindianerna med över 280 elitseriematcher och i genomsnitt 10 poäng per match till laget. Efter så många år, mängder av skador och som sagt massor av framgångar undrar man ju om det finns något slut. Men enligt Henrik själv så ska han hålla på många år till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".