Ida Alander från Kumla bredvid en bild från spelet Layers of fear.
Ida Alander från Kumla bredvid en bild från spelet Layers of fear. Foto: Bloober Team SA/Ida Alander

Spelar skräckspel för att motverka mobbning

Ida Alander om Skräckafton
3:31 min

13 timmar skräckspel för att samla in pengar till Friends. Det är årets koncept för välgörenhetsstreamen Skräckafton.

Imorgon, fredag, hålls den årligt återkommande välgörenhetssändningen Skräckafton. Det är örebroaren David "Polygonprettot" Ehrelind som står bakom initiativet, och evenemanget sänds live från Stockholm på hans Youtube-kanal.

Ida Alander från Kumla är också med och arrangerar Skräckafton. På torsdagsmorgonen befann hon sig redan i Stockholm för att börja förbereda inför fredagens sändning.

– Det här är en grej som David dragit igång, och som engagerar väldigt många människor. Tyvärr är han ju sjuk nu, men vi hoppas att han är kommer till streamen.

I år går de insamlade pengarna till Friends arbete med att motverka mobbning.

– Både jag och David har varit utsatta för mobbning när vi växte upp, så det här är något vi brinner lite extra för, säger Ida Alander och fortsätter:

– Vi vill också visa att spel är även ett jättebra sätt att lära känna nytt folk och hitta nya vänner med samma intresse som en själv.

Skräckafton drar igång kl. 14.00 och håller på i 13 timmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".